CONTRATAC

És un GRUP d'ESGRIMA TEATRAL format per actors-esgrimistes-músics. Especialistes en esgrima ambidextra amb Espasa Ropera i daga. Fundat l'any 2000.

Llicenciats en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de BCN i Terrassa en l'opció de Gest i el Departartament de Pantomima, Membres de l'Associació "Esgrima Ambidextra Espasa amb Daga". Professors d'Esgrima, Teatre corporal, Coreografies i Balls. Han estat Professors de l'Institut de Teatre de Barcelona i de Terrassa.

XAVIER CALDERER · RUBÈN JORDAN · ISAAC MORERA

ESPECTACLES

TRIFULGUES AL CARRER
(O... El Baró i els dos lladres)

Espectacle per a plaça i/o carrer ambientat al secle XVII, Barroc. A partir de l'intent de robatori a un noble senyor per part de dos sospitosos venedors ambulants.
Uns venedors ambulants fan un cercavil.la musical fent ressò dels elements que posen a la venda: són venedors d'espases de tota classe. En arribar al lloc ideal per posar-hi la parada, comencen a ordir un pla (no són venedors, són lladres especialitzats en robatoris a compradors incauts!). Quan s'adonen que arriba un cavaller elegant interessant-se pel que venen, dissimulen i amb fingida cortesia li proposen la compra d'una de les espases en exposició mentre que en el moment de dir el preu de la mateixa, exclamen: “AIXÒ NOMÉS ET COSTARÀ... LA BOSSA O LA VIDA!”
Mentre els malfactors ja ho donen per fet, no saben que el cavaller en qüestió és també molt hàbil amb les armes, cosa que provoca una intensa confrontació contra els indesitjables brivalls. En la contesa s'hi utilitza tot el material que els brivalls anaven a posar a la venda: espases, dagues, bastons, ...tot amanit amb escridassades i un tou d'acrobàcies. Al final de la pugna el cavaller victoriós saluda el públic, havent recuperat la seva valuosa bossa infligint un dur correctiu als lladres.

 

CERCAVIL.LA MUSICAL

És un espectacle per exteriors, de carrer i plaça. Amb un cercavil.la musical, integrat per un Sac de Gemecs, i a la Percussió, Caixa de bordons i Timbala greu. Desenvolupa els elements més característics d'aquesta modalitat teatral:

  • Visual, entretingut, sorprenent, viu.
  • Contacte directe i constant amb el públic.
  • Personatges amb actituts ben definides i clares.
  • Alt nivell energètic en la interpretació perque totes les accions esdevinguin clares i entenedores.
  • Espai de representació mòbil: cercavil.la inicial, paradeta d'armes, lluita fent variar la disposiciò del públic en l'espai.
  • Especialment emocionant pels infants degut a l'aspecte aventurer i de risc en el combat que ja conèixen en pel.lícules com ara Alatriste, o El Zorro.

GLADIADORS

Espectacle de Lluita amb espases en el circ Romà.

Història: Dos gladiadors lluiten davant el cèsar o el prefecte de la regió.

DUEL D'ESPASES

Espectacle per a convencions, reunions i / o sopars

Dos cavallers misteriosos reben els convidats i els fan ser els testimonis d'un duel d'honor amb espases. Ambientat en l'època barroca, de mosqueters, de pirates o d'una altra època. Durada: fins a 25 minuts.

ELS DUELISTES

Espectacle d'escenari

Tres personatges urbans del segle XXI es baten en duel d'espases en un fons musical de Jazz-flamenc. Música: "Spain" de Chick Corea. Durada: 5:35 minuts.

Estrenes i actuacions

Des de l'any 2000 fins a l'actualitat, hem realitzat nombroses actuacions per a empreses i esdeveniments privats, casaments, etc.

Amb els espectacles: "Trifulgues al carrer", "El rapte de la núvia", "Duel d'espases", "Els duelistes"

Els Inicis:

Festival de Teatre de Reus: "COS 2.000". Oct/Nov-2.000
XVIII Marató de l'espectacle, al Mercat de les Flors de BCN, Jun '01.
Festival de Teatre al Carrer a Viladecans, Jul '01.